Hoe u een nieuwe baan kunt zoeken

Als jobhunter kunt u uw zoekopdracht stroomlijnen door enkele beproefde stappen te volgen. Voordat u begint met het zoeken naar een baan, kiest u elke week één dag om uw CV en LinkedIn -profiel te herwerken. Selecteer de bedrijven waarop u zich wilt richten en zoek vervolgens naar vacatures op hun websites. Volg vervolgens een oproep tot cv’s of een e -mail. Als niemand contact met u opneemt, probeer dan netwerken. Dit is een geweldige manier om een paar leads te krijgen voordat je een beslissing neemt over een carrière.

Geclassificeerde advertenties

Als u op zoek bent naar een nieuwe baan, maar er geen kunt vinden in de traditionele krant of online, kunt u een vacature in een lokaal geclassificeerde plaatsen. Geclassificeerde advertenties zijn een goedkope en effectieve manier om reclame te maken voor uw opening, waardoor duizenden werkgevers weten dat u kijkt. Het geeft je ook de mogelijkheid om je andere vaardigheden en soorten banen te benadrukken. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het maken van uw advertentie.

Websites van bedrijven

Zorg er bij het doorbladeren van de websites van bedrijven om naar een nieuwe baan te zoeken, let op de missie en cultuur van het bedrijf. Hoewel de missie van een bedrijf misschien duidelijk is, is het soms niet duidelijk voor werkzoekenden wat hun algemene missie is. Non -profitorganisaties hebben bijvoorbeeld veel doelen en missies, en de idealistische website is voor degenen die werk willen vinden die hen helpen die doelen te bereiken. Idealist is een goede plek om kansen te vinden in de non -profit sector, net als veel universiteiten en 501 (c) (3) organisaties. Als u geïnteresseerd bent in het ontwerpen van posities in de academische wereld, probeer dan coroflot of ladders. Als u op zoek bent naar een goedbetaalde baan in een non-profitorganisatie, probeer dan idealist.

Netwerk

Veel aanwervingsbeslissingen worden genomen op basis van persoonlijke verbindingen. Hoe beter je weet dat de persoon die verantwoordelijk is voor het wervingsproces, hoe groter de kans dat je de baan moet landen. U moet ook zo voorbereid mogelijk zijn bij het netwerken wanneer u op zoek bent naar een baan, zich voorbereiden op uw vaardigheden, uw doelen en uw voordelen voor het bedrijf. Vergeet niet om nooit slecht te spreken over anderen en wees bereid om uw vaardigheden en uw kwalificaties op een professionele manier te presenteren.

Wervingsbureaus

Of een wervingsbureau al dan niet wordt gebruikt als u op zoek bent naar een nieuwe baan, hangt af van de specifieke behoeften van uw branche en het type standpunt dat u zoekt. Sommige recruiters zijn gespecialiseerd in een bepaalde branche en zullen aanbevelingen en advies geven over het juiste bedrijf om op te solliciteren. Andere recruiters kunnen u helpen uw cv te optimaliseren om uw kansen op het landen van een goed werk te verbeteren. Het kiezen van het juiste bureau kan lastig zijn, dus vraag om uw netwerk om aanbevelingen.

Voordat je een headhunter inhuurt, moet je erachter komen wie ze zijn en wat hun reputatie is. De meeste headhunters en recruiters zijn vertegenwoordigers van bepaalde bedrijven. Ze kunnen u nuttige informatie over het bedrijf bieden, evenals potentiële kandidaten. Sommige headhunters zijn effectiever dan andere, dus u moet uw onderzoek doen en de juiste professional voor u kiezen. U kunt headhunters op internet onderzoeken en vrienden en collega’s om aanbevelingen vragen.

Scroll naar boven