5 belangrijke voordelen van het uitbesteden binnen uw bedrijf

Outsourcing betekent een bedrijf inhuren om een activiteit voor u uit te voeren. Het kan verschillende dingen betekenen. U kunt de controle over de taak, kennis, onderhandelingsmacht of beide verliezen. Of het kan een aanzienlijke kostenbesparing betekenen. Wat de reden ook is, outseer uw bedrijf uit en geniet van de voordelen van het werken met iemand anders. Hier zijn de belangrijkste voordelen van outsourcing:

Verlies van controle

Wanneer een bedrijf besluit een functie uit te besteden, voelt het vaak vreemd om zo’n kritieke beslissing aan een externe partij over te laten. Er zijn echter enkele risico’s betrokken bij outsourcing, waaronder het verlies van controle en monitoring. Outsourcing kan ook leiden tot financiële underperformance. Outsourcingbedrijven hebben mogelijk niet de financiële middelen om taken op tijd uit te voeren, of ze kunnen zelfs in gebreke blijven over hun contractuele verplichtingen. Als dit gebeurt, kan het bedrijf uiteindelijk faillissement verklaren en bescherming zoeken tegen zijn schuldeisers.

Verlies van kennis

Tijdens de implementatiefase van outsourcing is de grootste uitdaging om onbeheerde veranderingen te beheren. Deze wijzigingen zijn niet gerelateerd aan specifieke contractvoorwaarden, prijzen of technologie. Toch kunnen ze de algehele business case aanzienlijk beïnvloeden. Met het bewustzijn van het risico kunnen organisaties de impact van onbeheerde veranderingen minimaliseren. Het ontwikkelen van een governance -kader en het definiëren van rollen voor al het personeel in de vastgehouden organisatie kan dit risico verminderen. Hier zijn een paar belangrijke praktijken om te implementeren om het te verminderen.

Verlies van onderhandelingsmacht

In complexe outsourcingtransacties van vandaag kan het verliezen van onderhandelingsmacht kostbaar blijken te zijn. Als u echter een creatieve benadering van uw onderhandelingen gebruikt, kunt u een wederzijds voordelige deal bereiken. Een manier om dit te doen is om lid te worden van een inkoopconsortium of uw eigen servicecentrum te openen in een goedkopere regio. Hiermee kunt u toegang krijgen tot gunstige prijzen en de arbeidskosten verlagen. Ongeacht de methode die u kiest, het is belangrijk om slim te zijn over hoe u onderhandelt om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke deal krijgt.

Kostenbesparingen

Outsourcing bedrijfsprocessen is een goede keuze, of u nu een kleine startup bent of een onderneming die de activiteiten wil uitbreiden. Outsourcing elimineert tijdrovende en vervelende taken en kan de arbeidskosten met maximaal 70 procent verlagen. Het gebruik van een bedrijf van derden kan u helpen bij het vermijden van aankopen van dure apparatuur en IT-infrastructuurupgrades. Bovendien is het ondersteuningsteam van een outsourcingbedrijf al uitgerust met alle benodigde apparatuur. Bovendien bespaart u ook op energie- en onderhoudskosten.

Tijdbesparingen

Outsourcing kan u tijd besparen. De meeste ondernemers zien de voordelen van het uitbesteden van tijdintensieve activiteiten, maar wat heeft de tijd echt te maken met geld? Uiteindelijk is de tijd waardevoller dan geld. Het uitbesteden van uw werk zal uw productiviteit en inkomsten verhogen. Het kan ook de klantenservice verbeteren. Hieronder staan enkele voordelen van outsourcing. Hieronder staan hieronder enkele voordelen. Al deze kunnen de bedrijfsresultaten van uw bedrijf verbeteren. Tijd is geld en outsourcing kan u beiden besparen.

Risico van vertrouwelijke informatie die wordt onthuld

Een van de grootste risico’s van outsourcing is de blootstelling van vertrouwelijke informatie. Bedrijven moeten zich afvragen of het werk dat ze doen gevoelige persoonlijke informatie vereist. Door bepaalde functies uit te besteden, verhogen ze de risico’s van identiteitsdiefstal en aansprakelijkheid. Dit risico kan bijzonder hoog zijn wanneer gevoelige informatie is opgenomen op verouderde formulieren, zoals die welke worden gebruikt om accounts te openen voor nieuwe klanten, bestellingen in te vullen of wedstrijden in te voeren. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om dit risico te minimaliseren.

Scroll naar boven